Måndagar telefontid 10 - 13.
Tisdagar 8 - 19.
Onsdagar 8.00 - 17.15.
Torsdagar 8 - 15.
Fredagar stängt.


Tel:+46 8-84 84 84

Nybrogatan 37 Östermalm

Hitta hit >>>

Bettskenor skyddar dina tänder och hjälper mot huvudvärk.

Här på Östermalm tillverkar vi bettskenor i plast som du använder för att påverka din underkäkes rörelsemönster så att dina spända käkmuskler lättare kan slappna av. Bettskenan avlastar även käkleder, käk- och nackmuskler. Bl.a. lindras, på så sätt, återkommande spänningshuvudvärk med hjälp av en bettskena. Bettskenan använder du när du sover. Symtomen som botas De vanligaste symtomen som vi botar med bettskena är käkledsljud, svårighet att gapa, värk och trötthetskänsla från käkleden och käkens muskler.

Ett annat mycket vanligt förekommande symptom är, som sagt var, spänningshuvudvärk. En bettskena gör också att du undviker tandslitage vid tandgnissling. Vi gör även hockeytandskydd, som också är också en typ av tandskena. Den skyddar tänderna vid tuffa tag

Anti-snarkskena

En snarkskena använder du för att snarka mindre och bryta andningsuppehållen. På så vis sover bättre. Anti-snarkskenan kallas aven anti-apnéskenan. Dessa snarkskenor används nattetid, drar fram underkäken i ett underbett. P.g.a. detta följer tungan med så att svalget öppnas bättre och snarkning undviks. Många Tandläkare har lång positiv erfarenhet av olika bettskenor.

Vi på ABC-kliniken har sett hur våra patienter blivit av med sin huvudvärk, ...

fått bättre sömn och minskat slitaget på sina tänder efter de fått en bettskena av oss. Om du känner igen dig i symtomen ovan tveka inte att boka en tandläkartid hos oss så hjälper vi dig att avgöra om du behöver en bettskena / snarkskena.